RAVERZ

The Garden Rave: hardcore komt terug in De Koperen Tuin in Leeuwarden!

The Garden Rave: hardcore komt terug in De Koperen Tuin in Leeuwarden!

Onze stad is al tijden stil. Véél te stil. En dat geeft stof tot nadenken! Al helemaal wanneer je nagaat dat er nog niet zo lang geleden een bloeiende hardcore-scene in onze mooie stad was. Maar die komt terug! Binnenkort kun je in De Koperen Tuin genieten van oldschool, early en millennium hardcore tijdens The Garden Rave.

Het feest wordt georganiseerd door René Piekema, iemand bij wie het organiseren van early hardcore en oldschool hardcore feesten in het bloed zit. “Vroeger hielp ik bijvoorbeeld mee bij feesten in De Toog en ik heb zelf eentje gegeven op het industrieterrein”, vertelt René. 

Tijd voor hardcore

Daarnaast heeft René veel in Vat ’69, De Toog gedraaid. “Bij Cambuur en in het Orakel draai ik af en toe ook nog even. Maar ik miste een hardcore feest in Leeuwarden. Er is niets meer! Dus het wordt wel weer eens tijd daarvoor.” 

Dat zorgde ervoor dat René op zoek ging naar een goede locatie, want “die is heel belangrijk. Ik heb contact gehad met RED (de discotheek, red.) en Poppodium Neushoorn, maar er kwam op dat moment niks uit. Toen kwam ik met het idee om het feest in De Koperen Tuin te houden, dus heb ik daar een poging gewaagd. Door eigenaar Coen ben ik uitgenodigd en zo is het balletje gaan rollen!” 

Nieuw leven ingeblazen

Zo is The Garden Rave ontstaan! The Garden Rave is een feest waarmee, in samenwerking met artiesten, de oude hardcore-scene in Leeuwarden weer nieuw leven wordt ingeblazen. 

“De line-up heeft een paar verrassingen,” vertelt René. “Ik heb vrienden in de dj- wereld en die hebben mij geholpen om dit op te zetten! Het zijn bijna allemaal bekenden in Leeuwarden. Zo komen Day-Mar en Bass-D. Day-Mar komt uit Leeuwarden, Deze topper heeft een prachtige staat van dienst in de hardcore scene en gaat voor The Garden Rave een millennium set neerzetten.” 

“Bass-D is ook een grote naam in het circuit en heeft op alle grote feesten gestaan. Hij is de uitzondering op de regel, maar wie kent zijn legendarische set op Thunderdome 96 niet? Uiteraard mag de legende uit Leeuwarden ook niet ontbreken: Uzi. Die hield in de hoogtijdagen van de hardcore de naam van Leeuwarden hoog, samen met Mouth of Madness.” 

Affiniteit

“Dutch Movement komen uit Sneek, maar hebben sowieso affiniteit met Leeuwarden en zijn hier ook regelmatig te vinden. Deze gasten draaien normaliter Hardstyle op de grootste feesten van ons land, maar gaan voor The Garden Rave een speciale early hardcore set neerzetten.” 

Een naam om zeker uit te lichten is DJ Rabies, Bjorn de Kwaadsteniet, die René goed heeft geholpen met het opzetten van het feest. “Hij gaat het feest openen met de lekkerste Oldschool beats van die tijd. Een echte topper en oude rot in het vak”, vertelt René. 

“De laatste Leeuwarder is Dizzy. Deze gast draait ook al vanaf begin mee en heeft ook veel mooie feesten achter zijn naam staan. Hij kan als geen ander de zaal op zijn kop zetten. Damaze (Maze Events) tenslotte, gaat met hem, als er tijd voor is, samen een set neerzetten. En de Master of Ceremony is deze avond MC Den=. Hij is vaak op de grote feesten te vinden met Bass-D. Een liefhebber en zweept het publiek fantastisch op!” 

‘Spannend’

Spannend is het allemaal wel, geeft René toe. “Toen we moesten uitrekenen wat het allemaal kost en bijvoorbeeld de geluidsopstellingen en de Dj’s moesten regelen, kwam het wel even dichtbij”, vertelt de organisator eerlijk. 

“En ja: als er maar honderd man op af komen, heb ik wel een probleem. Of we de volledige zeshonderd man halen? Dat weet ik niet, dat zou wel fantastisch zijn!” 

“Als dit een succes is, gaan we op zoek naar uitbreidingen! Ik heb komende week ook een gesprek met mensen van een andere locatie, om uit te zoeken wat de mogelijkheden daar zijn. Daar komt dan een ander concept, maar sowieso de hardere stromen in de dancescene”, vervolgt René. 

‘Niet te hard van stapel lopen’

“Maar: eerst maar even afwachten hoe het met deze editie afloopt. We hoeven niet gelijk te hard van stapel te lopen”, vervolgt hij. “De eerste voortekens zijn goed! Dit is natuurlijk de eerste keer, dus ik weet nog niet of wat ik doe echt goed is, maar ik heb niet het gevoel dat er iets verkeerd gaat”, sluit hij geruststellend af.

Dat er niets verkeerd gaat, kunnen wij bevestigen! Op het moment van schrijven is The Garden Rave al voor de helft(!) uitverkocht. Wil jij jouw kaartje kopen? Via het Facebookevenement ‘The Garden Rave’ word je op de hoogte gehouden en vind je een link naar de ticketverkoop.

Datum: zaterdag 22 oktober
Tijd: 21.00 uur – 04.45 uur
Locatie: De Koperen Tuin
Ticketprijs: €22,50
Aan de deur: €25,-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DISCLUB

Single Post
The Garden Rave: hardcore komt terug in De Koperen Tuin in Leeuwarden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven