RAVERZ

Celebrate Safe

Niets is beter dan jezelf te verliezen in de muziek, dansen in fel zonlicht, deel uitmaken van een grote menigte feestvierders, dansen tot je voeten pijn doen, ontspannen op de camping, flirten met mooie mensen en feesten tot je erbij neervalt met je vrienden. Maar weet je wat nog beter is? Daarna in een stuk thuiskomen, in de allerbeste gezondheid.

Ja, feesten is leuk, maar het is nooit helemaal zonder risico. Het is dus goed om te weten wat deze risico’s zijn, variërend van blaren en uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs.

  1. Het gebruik van alcohol of andere drugs is nooit zonder risico

Iedereen wil genieten, maar wees lief voor jezelf en je lichaam. Als je ervoor kiest om drugs en alcohol te gebruiken, doe dit dan verstandig en bewust. Let op hoeveel je consumeert en let op hoe je je voelt. De beste feestjes zijn die waar alles gewoon klopt. De meest lonende ervaringen die we delen gaan in essentie over de muziek, het deel uitmaken van een gemeenschap en tijd met elkaar doorbrengen. Je hebt geen drugs of alcohol nodig om dat te hebben.

Het gebruik van drugs en het drinken van alcohol is nooit zonder risico. Het mengen van drugs en alcohol, frequent gebruik of gebruik in grote hoeveelheden zijn voorbeelden die je risico op levensbedreigende problemen vergroten.

Risico’s hangen af van de hoeveelheid die je consumeert, waar je het consumeert, wat voor soort stoffen je consumeert en de unieke reactie van je lichaam op wat je erin stopt. We hebben allemaal die vriend die tipsy wordt na 1 biertje of degene die na 10 nog steeds steen nuchter lijkt. Let dus op, wees aanwezig en luister naar je persoonlijke ritme. Je hoeft niet “mee te doen”.

  1. Wees voorzichtig met je oren

Een feest zonder muziek is geen feest. Doof worden of een zoemend of piepend geluid in je oren hebben dat nooit meer verdwijnt is een slecht souvenir van een goed evenement. Wees voorzichtig met je oren. Draag te allen tijde oordopjes. Deze zijn verkrijgbaar bij alle evenementen.

Ook – natuurlijk willen we allemaal de bas voelen en onze allerbeste Bass Face neerzetten, maar vlak voor de speakers staan is nooit een goed idee. Zelfs met oordopjes. Zet een paar stappen terug. We beloven dat je het nog steeds kunt voelen!

  1. Denk aan jezelf, zorg voor anderen

Jouw plezier en veiligheid zijn onze topprioriteiten en ze zouden dat ook moeten zijn voor jou en je groep. Zorg goed voor jezelf, let op elkaar en weet dat hulp overal om je heen is. Als je iemand ziet die medische hulp, rehydratatie of gewoon een helpende hand nodig heeft, houd dan de positieve vibe in leven en wees een vriend voor een vriend in nood.

  1. Neem de tijd: eet, slaap, feest

Tijdens het dansen wil je waarschijnlijk dat het feest nooit eindigt. Dat willen wij ook, maar helaas ben je geen robot. Hoe graag je ook non-stop wilt feesten, het is gewoon niet gezond of mogelijk. Neem de tijd om op te laden en zorg ervoor dat je genoeg slaapt. Na het slapen ben je klaar voor het volgende feest! En… vergeet niet om jezelf te trakteren op een goed ontbijt.

Drink genoeg water en raak niet uitgedroogd. Het dansen van de hele dag zal snel het vocht uit je lichaam trekken! Als je dorst hebt, drink dan water, maar weet dat water alleen niet genoeg is om je lichaam te voeden en de elektrolyten die je verliest tijdens het dansen aan te vullen. Houd in gedachten dat te veel water drinken ook gevaarlijk is, houd je aan twee glazen of één fles van 0,75 liter per uur. Te veel water drinken zonder elektrolyten aan te vullen kan gevaarlijk zijn. Het is het beste om gedurende de dag een combinatie van kokoswater, sportdranken en water te drinken. Dit houdt je lichaam goed gevoed en in topconditie om de hele nacht door te dansen!

  1. Ga niet over je grenzen heen. Wees verantwoordelijk.

Zorg goed voor jezelf omdat je heel belangrijk bent – iedereen is immers iemands kind. Plan vooruit en denk na over wat je wilt doen. Hoe laat wil je naar huis? Hoe ben je van plan thuis te komen? Bespreek je gedachten en plannen, ook als je bereid bent drugs te gebruiken, met vrienden.

Houd in gedachten dat “minder is meer” als het gaat om drugs en alcohol. Het is beter om er één minder te nemen dan één te veel. Je kunt je ziek voelen en je feest zal volledig verpest zijn. En dan hebben we het nog niet eens over het verpesten van het feest van de vrienden met wie je bent. Vier, leef, dans, wees wild, maar binnen je eigen grenzen.

  1. Wees voorbereid op elk type weer.

Het weer kan snel veranderen. Controleer altijd de weersvoorspelling voordat je naar een festival gaat en wees voorbereid op alles. Omdat dag- en nachttemperaturen sterk kunnen variëren, is het het beste om in lagen te kleden. We raden aan synthetische stoffen en andere kledingstukken die niet ademen en oververhitting kunnen veroorzaken te vermijden. Vergeet ook niet je zonnebrandcrème!

Als je gaat kamperen tijdens een meerdaags festival, onthoud dan dat het ‘s nachts erg koud kan worden. Het drinken van alcohol en het gebruiken van drugs kunnen je vermogen om te beoordelen hoe koud je het hebt beperken. Zorg ervoor dat je warme kleding bij je hebt, inclusief sokken en een trui. Kleed je warm aan ‘s nachts als de temperaturen dalen! Als je genoeg kleding draagt voordat je in je slaapzak kruipt, kun je voorkomen dat je midden in de nacht bevriest.

Neem de tijd om te ontspannen. Natuurlijk wil je eindeloos feesten en dansen. Maar je lichaam moet ook afkoelen. Afkoelen, het zit al in de naam. Een pauze nemen van het dansen is het beste wat je kunt doen om oververhitting te voorkomen. Vooral als het gebied warm en vochtig is, kan je lichaam zijn eigen vocht en warmte niet meer kwijt, waardoor je oververhit kunt raken.

Neem dus de tijd om rond te hangen en te ontspannen. Ga regelmatig naar een koelere omgeving, bijvoorbeeld de chill-out. Als je op een openluchtevenement bent: ga naar een schaduwrijke plek waar je kunt opladen en afkoelen. Blijf niet doorgaan met dansen als je je niet goed voelt, zoek een stille plek uit de menigte of vraag advies aan de EHBO.

Ontspan af en toe en je kunt langer feesten.

Altijd veilige en respectvolle seks hebben, zelfs op de camping.

We weten allemaal dat samen met dansen en feesten, flirten komt. Het is een van onze favoriete dingen van een goed feest en we hopen dat je iemand speciaals ontmoet tijdens een van onze evenementen. Onthoud gewoon dat wat er goed uitziet als je perceptie en oordeel worden beperkt door alcohol of drugs, niet altijd zo mooi is in de ochtend. Maak slimme keuzes, wees voorzichtig met het meenemen van vreemden naar je huis, hotelkamer of tent, zorg ervoor dat een vriend weet met wie je bent en waar je bent en gebruik altijd condooms. Stel je voor dat je een geweldige evenementervaring hebt, alleen om erachter te komen dat je een SOA hebt opgelopen of zelfs ongewenst zwanger bent geworden. Niet leuk. Draag condooms bij je.

Wees respectvol. Onthoud dat “nee” betekent “nee”. Als iemand “nee” zegt, ga dan niet door met het nastreven van een seksuele ontmoeting met die persoon. Bovendien, als iemand te dronken of high is om toestemming te geven, zijn ze te dronken of high om seks te hebben. Seks hebben met iemand die geen toestemming kan geven vanwege een beperking, is verkrachting.

Stel je eigen grenzen en maak ze duidelijk aan degene met wie je bent. Laat je niet overhalen of intimideren: iemand die echt van je houdt, zal jouw wensen accepteren!

  1. Het Medisch Team is je vriend.

Medische hulpposten zijn gemarkeerd met een rood kruis en zijn overal op het evenemententerrein te vinden. Ze worden bemand door professionele medische hulpverleners en hebben water en sportdrankjes met elektrolyten als je ze nodig hebt. Je bent van harte welkom bij de eerste hulp voor alle gezondheidsproblemen, van aspirines en pleisters tot drugsgerelateerde problemen.

Houd altijd in gedachten: als je medische hulp nodig hebt, vertel dan de medische hulpverleners alles, want het kan je leven redden. Je zult nooit in de problemen komen voor het zoeken van medische hulp of voor het vertellen van de waarheid. Het medische personeel is verboden om de informatie die je hen geeft te delen.

Als je drugs gebruikt, zorg er dan voor dat je vrienden weten wat je hebt ingenomen en hoeveel, zodat ze iemand kunnen waarschuwen als jij dat niet meer kunt. Het vertellen van de medische hulpverleners welke drugs jij of je vrienden hebben ingenomen, zal geen juridische gevolgen hebben voor jou of voor hen.

Laat nooit iemand alleen die zich ziek voelt. Vraag om hulp en blijf bij je vriend of medemuziekliefhebber totdat medische hulp arriveert.

Als je de eerste hulp niet kunt vinden of er niet kunt komen, kun je altijd aan beveiliging of een crewlid vragen om de eerste hulp voor je te bellen. Daarnaast zijn er Peer Safety Ambassadors te vinden op het hele terrein. Je kunt ze herkennen aan het Celebrate Safe-logo op hun shirts. Ze hebben water en elektrolyten en kijken uit voor jou en je groep. Zeg hallo, glimlach terug en vraag hen om hulp als je die nodig hebt.

Als je vermoedt dat iemand lijdt aan een medisch probleem of het gebruik van drugs of alcohol, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Let op deze tekenen en symptomen bij jezelf en anderen; als jij of een vriend zelfs maar één teken ervaart, zoek dan onmiddellijk medische hulp!

Hoofdpijn

Misselijkheid

Verwarring

Wazig zicht

Onvermogen om te praten

Versnelde hartslag

Braken

Spiertrillingen

Convulsies

Verkleurde lippen of nagelbedden

Oppervlakkige ademhaling

10. Elke dag sterven er in de Verenigde Staten 30 mensen bij verkeersongevallen waarbij een bestuurder onder invloed was van alcohol. Dit komt neer op één sterfgeval per 51 minuten. Elk jaar worden er meer dan 10.000 mensen gedood bij verkeersongevallen waarbij de bestuurder onder invloed was van alcohol, wat bijna een derde van alle verkeersgerelateerde sterfgevallen in de Verenigde Staten vertegenwoordigt. De risico’s op een verkeersongeval zijn hoger voor jongeren onder de 25 jaar en het hoogst voor mensen die drinken of drugs gebruiken.

Het gebruik van alcohol en drugs leidt vaak tot overschatting van de rijvaardigheid. In jouw verminderde toestand ben je een direct gevaar voor zowel jezelf als andere mensen. Rij niet als je in deze toestand bent. Je kunt jezelf, je vrienden of iemand anders’ dierbaarste persoon doden. Doe het niet.

Vermoeidheid is een ander gevaar voor bestuurders. Een risico dat vaak onderschat wordt. Er is slechts één remedie tegen vermoeidheid – slapen. Energie- of andere stimulerende drankjes zijn niet genoeg om je weer in staat te stellen om te rijden.

Plan je reis naar huis vooraf. Zorg voor je eigen rit naar huis. Sluit je nooit aan bij een bestuurder die niet nuchter is. Zorg voor een (nuchtere) bestuurder, neem een ​​taxi, plan iemand om je op te halen of slaap in een hotel. Gebruik indien mogelijk het openbaar vervoer.

Als je toch met de auto gaat, benoem dan ruim van tevoren een aangewezen bestuurder, moedig hun nuchtere status aan en respecteer deze op het terrein en leid de bestuurder niet af van het rijden, hoe grappig je ook denkt te zijn!

 
Scroll naar boven